Pepp inför valet yao!

HÖRRNI! Snart är det riksdagsval OMG!! Ingen är mer peppad än jag (eller, antagligen typ alla som själva sitter i riksdagen + a whole bunch of other people men, you get my point). Tycker det våras för ett litet pepp-inlägg om varför alla borde ägna några minuter åt att verkligen värdera hur ett Feministiskt Sverige skulle se ut och vad som skulle förbättras i vår vardag. Därför kommer häär eeeen *håll i hatten* lista till (yay, listor!!): 
 
TIO ANLEDNINGAR TILL VARFÖR EN BORDE RÖSTA ROSA: 
 
1) Därför att jämställdhetsfrågan äntligen kommer tas på allvar i riksdagen!
 
2) Därför att Sverige för en gångs skull borde ta tag i en konflikt och visa resten av världen med diverse rasistiska/nazistiska partier som exempelvis UKIP, Gyllene Gryning och Nya Högern i Polen att deras värderingar inte är acceptabla! 
 
3) Därför att vi förhoppningsvis får höra mindre av Jimmie Åkessons släpiga skånska och mer av Gudruns Schymans sammetslena och vänliga Astrid Lindgren-röst! 
 
4) Därför att vi behöver utveckla ett bättre system för att hantera våldtäktsbrott på rätt sätt, med fokus på den faktiska våldtäktsmannen, mer än vad den utsatte kunde gjort för att undvika händelsen. 
 
5) Eftersom såna här typer av dumförklaranden samt sexualiseranden av kvinnor fortfarande sker i stort omlopp i dagens Sverige, dessutom av kända personer med stort inflytande:  http://nojesguiden.se/blogg/kakan/alex-schulman-na-vet-du-vad 
 
Låter Kakan Hermansson förklara hela situationen, för det gör hon med bravur! 
 
6) Därför att vi behöver låta barn vara barn, och framförallt låta barn vara sig själva, och välja själva. Typ så här: 
 
 
7) Därför att vi med Feministiskt Initiativ i riksdagen kommer ifrågasätta så himla mycket mer än vi tidigare gjort! Vilket är det viktigaste en kan göra! 
 
8) Därför att det finns en liiiten chans att folk faktiskt inte längre kommer ha den stereotypiska bilden av Feminister som innefattar att vi är arga, lesbiska, bittra kvinnor som fått för lite kuk. 
 
9) Därför att Putin kanske får en såppass stor tankeställare att han faktiskt bjuder hem Pussy Riot på en exlusiv trerättersmiddag och ber om ursäkt för deras fängelsetid, i direktsänt TV (okej, extremt mycket önsketänk här). 
 
10) Men kort och gott därför att alla, oavsett kön, sexuell läggning, etnicitet osv förtjänar att ha samma jävla rättigheter! Punkt! 

Det vackraste av alla önsketankar jag har om kommande år i vår politik är ett Sverige som står upp för allas människors lika värde, att alla har rätten till att vara olika. För det är vi ju, och det måste vi få vara. Varför ska en diskrimineras för att en har en viss etnicitet? Eller för att en älskar en människa som råkas vara av samma kön? Eller för att ens son vill dansa balett istället för att spela hockey? Det gör bara folk illa, och leder till att alla tror det är något fel på en av den enkla anledningen att en inte tycker som normen. 
 
Och jag vet vad många tänker nu, "Menee asså vaa, Sverige är ju redan jämställt?!!" osv. Men googlar en bara runt lite extra kan jag lova att en hittar både det ena och det andra som understryker att så faktiskt just nu inte är fallet. Alex Schulmans uttalanden på Twitter är ett praktexempel på just detta! Blondinbellas likaså. Det finns mycket att peka ut och irritera sig på, men i det stora hela, to wrap it up: 
 
Om Sverige kan bli det landet som växer fortast med det Feministiska tänket, skulle vi ge alla de vidriga högerextrema partierna i Europa (och överallt) en rejäl käftsmäll, och en enorm tankeställare. Bara tanken av att vi faktiskt har potential till att vara en ledstjärna med jämnställdheten som hjärtefråga, gör att hela jag uppfylls av ett lyckorus likt ingenting annat! 
 
Därför ber jag er alla, att snälla, SNÄLLA, tänk efter riktigt jävla grundligt innan ni väljer vilket parti ni röstar på i höst! Att alla i Sverige har rösträtt är något vi borde utnyttja till fullo, och med noggrannhet! Slarva inte bort den här chansen att påverka till det bättre! 
 
Men framförallt, rösta med hjärtat, like thiz: 
 
 
Vill avslutningsvis länka till en fantastisk text skriven av den Kanadensiska artisten Grimes (älskar), hon sätter ord på så mycket jag känner men ej orkar uttrycka.  
 
http://actuallygrimes.tumblr.com/post/48744769552/i-dont-want-to-have-to-compromise-my-morals-in-order
 
Ett utdrag ur texten är detta:

"I don't want my words to be taken out of context. I don't want to be infantilized because I refuse to be sexualized. I don't want to be molested at shows or on the street by people who perceive me as an object that exists for their personal satisfaction. I don't want to live in a world where I'm gonna have to start employing body guards because this kind of behavior is so commonplace and accepted and I’m pissed that when I express concern over my own safety it’s often ignored until people see firsthand what happens and then they apologize for not taking me seriously after the fact…"
 
 
 TAGGA VALET VÄNNER!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0